друкувати


Есперти назвали нову версію загибелі Юрія Гагаріна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-09 12:44:24
Відповідно до неофіційного розслідування, яке провела група колишніх військових пілотів на чолі з полковником у відставці Ігорем Кузнєцовим, Юрій Гагарін і його напарник Володимир Серьогін загинули в результаті цілого ланцюга випадковостей.

Газета Daily Telegraph звертається до несподіваної темі - обставинами загибелі першого космонавта Юрія Гагаріна. У статті її московського кореспондента Ендрю Осборна розповідається про неофіційне розслідування, яке нещодавно закінчилося, проведене групою колишніх військових пілотів на чолі з полковником у відставці Ігорем Кузнєцовим, повідомляє Взгляд.

Вони отримали доступ до досі засекречених документів і прийшли до висновку, що Гагарін і його напарник Володимир Серьогін загинули в результаті цілого ланцюга випадковостей. Відомо, що літак МІГ-15, на якому вони здійснювали тренувальний політ, раптово перейшов у піке, з якого так і не вийшов.

Кузнєцов вважає, що це стало результатом поспішної реакції пілота на розгерметизацію кабіни, що сталася в результаті незакритого вентиля.

Щоб відновити тиск у кабіні, пілоти прийняли рішення про швидке зниження пікіруванням, але не врахували ні масштабів перевантаження, ні фізіологічного впливу тиску, який швидко міняється. Вони втратили свідомість і не змогли вивести літак з піке. Журналіст пише, що ці дані можуть покласти край численним теоріями про те, що Гагарін загинув нібито в результаті змови або через помилки, вчиненої у нетверезому стані.

Обговорити на форумі