друкувати


Microsoft патентує інтерфейс м'язового управління

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-06 01:24:52
Компанія Microsoft представила свій недавній проект - інтерфейс управління, що грунтується на системі Electromyography, або EMG. Дана система перетворює діяльність людських м'язів до інструкції для комп'ютера.

Взаємодія людини з комп'ютером, так чи інакше, відбувається з допомогою посередників, таких як миша, клавіатура, ручки, панелі, що спрацьовують на дотик до поверхні. І їх функціоналу, звичайно, цілком достатньо. Проте, що робити в ситуації, коли немає можливості використовувати руки, щоб безпосередньо управляти пристроєм введення?

Scott Saponas, співробітник Вашингтонського університету запропонував розмістити на тілі людини біометричні датчики, що вловлюють скорочення м'язів і перетворюють їх у відповідні команди. Поки що він прикріпляє датчики до передпліччя користувача, але можливо коли-небудь з'явиться система датчиків на голові, грудях, руці і нозі.

Ця система безумовно знайде застосування в майбутньому. Наприклад, водій, коли настроює систему GPS, був би радий можливості робити це, не знімаючи рук з керма. Співробітник фірми на переговорах не відмовився б від можливості непомітно взаємодіяти з обчислювальним пристроєм. Крім того, подібні методи управління, що залишають руки вільними, можуть бути корисні в областях, чутливих до забруднення, наприклад, в операційних, повідомляють Новости технологий.



Обговорити на форумі