друкувати


Торгівля людьми: Проблема вирішується?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-05 04:30:57
Українські правоохоронці хваляться, що навчилися ефективно протидіяти торгівлі людьми. Минулого року було викрито більше трьох сотень злочинів. Правозахисники зауважують: українці стали обачнішими у цьому питанні.

Дзвінків на "гарячу лінію" з протидії торгівлі людьми не стало менше, розповіла "Німецькій хвилі" координатор "телефону довіри" міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла страда- Україна" Ірина Огороднійчук. У 2009 році до них за допомогою телефоном звернулося до трьох тисяч людей. "З них 43% цікавилися працевлаштуванням за кордоном. Ще на сьогоднішній день у нас збільшуються дзвінки по одруженню за кордоном з іноземцями, а також по соціальній допомозі тим, хто зник за кордоном", зауважила Огороднійчук. За її словами, більшість абонентів, які дзвонили до центру, знали про загрозу бути проданими у рабство і цікавилися, як саме можна себе убезпечити від цього.

Представниця правозахисного центру "Ла страда- Україна" зазначила, що цьому сприяють "гарячі лінії" з протидії торгівлі людьми. Зараз в Україні існує три національних телефонних лінії довіри та п'ятнадцять регіональних. Крім того, за словами правозахисниці, чимало українців, які їдуть на заробітки за кордон хвилюються, аби їхні діти, які лишаються в Україні без нагляду, не стали жертвами работоргівців. Саме на цій проблемі правозахисники планують зосередитися у цьому році, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі