друкувати


Найкращий напій від вірусів грипу - зелений чай

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-01-05 02:30:38
Головний компонент зеленого чаю, епігаллокатехін галат (EGCG), запобігає дії трьох типів вірусу грипу, у тому числі формам H1N1, показало відкриття Університету Сидзуокі (Японія).

Віруси грипу легко схильні до мутації, через що вони швидко поширюються щороку по всьому світу. Професор Такаші Судзукі вважає, що за допомогою зеленого чаю можна боротися і з новими формами грипу, і зі звичайною сезонною інфекцією. Вчені довели, що катехін, основний поліфенол зеленого чаю, грає важливу роль у профілактиці інфекційного грипу. Серед різних типів катехіну EGCG має найсильнішу противірусну активність. Незалежно від вірусних підтипів EGCG також виявив захисні властивості і проти нового типа вірусу H1N1, повідомляє Освітній портал.

В експериментах три типи вірусів грипу, включаючи H1N1, були змішані з EGCG, отриманим із чаю. Суміш була додана в клітинні культури, щоб інфікувати їх. Після число заражених клітин було підраховане. Навіть на низьких концентраціях EGCG надійно запобігав дії грипу на клітини - кращим чином, ніж препарат амантадин, призначений для профілактики і лікування грипу. Японські лікарі стверджують, що як в чистій формі, так і у формі лікарського екстракту традиційний напій може послужити найкращим засобом від грипу.

Обговорити на форумі