друкувати


"Карпатська зима" в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-30 09:54:16
В Коломийській ОДПІ на обліку 112 суб‘єктів господарювання юридичних та фізичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері санаторного-курортного, готельного, туристичного бізнесу, громадського харчування, розваг, здачі в оренду рухомого та нерухомого майна.

З початку року до бюджетів всіх рівнів даною категорією платників сплачено 255 тис. грн платежів, повідомляє Коломийська ОДПІ.

В рамках виконання регіональної програми "Карпатська зима" проводилась роз’яснювальна робота, завдяки чому в період дії програми залучено до подання звітності в електронному вигляді 7 платників ПДВ, з числа юридичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері зимового курортно-туристичного бізнесу.

Для запобігання фактів порушення порядку торгівлі, працівниками Коломийської ОДПІ здійснюється постійний контроль за суб'єктами господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг. Проведено 8 рейдових перевірок СГД юридичних та фізичних осіб, у всіх випадках встановлено порушення. За матеріалами перевірок застосовано фінансових санкцій за порушення вимог з регулювання обігу готівки на суму 19,7 тис. грн. Дані суми сплачено до бюджету.

Найбільш характерними порушеннями, що виявляються в ході проведення перевірок, є порушення порядку проведення розрахунків (не проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій, незастосування при розрахунках розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій та незабезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів за звітом РРО чи виписаними РК з початку робочого дня).

Видано 35 одноразових патентів на здійснення торгівельної діяльності, в тому числі для реалізації ялинок та ялинкових прикрас, сума сплаченого податку на промисел 1,8 тис. грн.

Автор: Станіслав Голубенко, УНІАН
Обговорити на форумі