друкувати


В 2009 році українські спортсмени здобули найбільше медалей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 01:37:47
В 2009 році українські спортсмени здобули найбільше медалей у міжнародних змаганнях найвищого рівня з часів незалежності країни.

Так, за попередніми підсумками, в олімпійських видах спорту з олімпійських номерів програми спортсмени України вибороли на Чемпіонатах світу та Європи, в кубках світу та Європи 224 нагороди, з яких 54 - золоті, 75 - срібні та 95 – бронзові, що є найвищим показником з часів незалежності. Про це повідомив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, повідомляє Прес-служба Мінсім'ї.

Ще 151 нагороду з неолімпійських видів програми в цих змаганнях здобули наші спортсмени, з яких 36 – золоті, 51- срібна і 64 – бронзові. Як зазначив Міністр, це тільки попередні підсумки 11 місяців, а отже, показники цілого року будуть вищими. Юрій Павленко додав, що за підсумками 2008 року українські спортсмени здобули 209 нагород в олімпійських видах спорту з олімпійського циклу програми, в 2007 році – 198 нагород, в 2005 – 195.

"Таким чином, динаміка підвищення успішності виступів наших спортсменів на змаганнях міжнародного рівня покращується, і це підтверджує те, що політика, яку проводить держава в сфері фізичної культури і спорту, є результативною", - зазначив Міністр. Він також додав, що протягом 2009 року попри фінансову кризу не було зірвано жодних змагань чи жодних навчальних спортивних зборів.

Юрій Павленко відзначив, зокрема, чотири золоті нагороди на чемпіонатах світу, які в 2009 році здобули Георгій Зантарая (дзюдо), Яна Дементьєва, Тетяна Колеснікова, Світлана Спірюхова і Анастасія Коженкова (веслування академічне - 4 парна), Василь Ломаченко (бокс), Ольга Жовнір, Галина Пундик, Олена Хомрова, Ольга Харлан (фехтування, (команда, шабля)).

У 30 чемпіонатах Європи з олімпійських видів спорту спортсмени України вибороли в цьому році, за попередніми підсумками, 18 золотих медалей. Призерами стали, зокрема, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Інна Супрун і Олена Підгрушна (біатлон (естафета)); Андрій Стадник, Наталія Синишин (боротьба вільна); Яна Дем’янчук( гімнастика спортивна); Ілля Кваша і Олексій Пригоров (синхронні стрибки у воду); Наталія Троценко, Ігор Шимечко (важка атлетика); Володимир Сорока (дзюдо); Юрій Кримаренко, Наталія Семенова, Юлія Кревсун (легка атлетика); Любов Шуліка (велоспорт-трек); Тетяна Коб (бокс) та багато ін.

Окремо відзначив Юрій Павленко успіхи українських спортсменів-юніорів. Загалом на чемпіонатах світу та Європи серед юніорів лише з олімпійських видів спорту у 2009 році спортсмени України вибороли 97 медалей, з яких 22 золоті, 35 срібних та 40 бронзових.

"Це є свідченням того, що Україна має чудову молоду зміну і перспективи у вітчизняного спорту на майбутнє - великі", - підсумував Міністр.

Обговорити на форумі