друкувати


В.Цибулько: Слова Луценка міг би сказати будь-який прихильник Януковича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-29 12:48:38
Нинішня система влади вже вичерпала себе, тож створення, наприклад, єдиної вертикалі влади після виборів президента цілком ймовірна. Таку думку висловив у коментарі "ГАРТу" політолог Володимир Цибулько.

"Ні політичного, ні особистісного ресурсу для підтримки Тимошенко у Луценка немає, але зберегти особисту перспективу Луценку дуже кортить – пояснює політолог. – Тому не варто сприймати це як підготовлену політичну заяву. Насправді, Луценко потрапляє в інший очікуваний тренд – бажання мати не двоїсту, як нині, а єдину вертикаль влади. Всі прекрасно розуміють і так, що нинішня система влади вичерпала себе і після виборів мають статися зміни. Тому у словах Луценка ніякої новини немає. Це міг би сказати будь-який прихильник Януковича", повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

На думку Цибулька, перевибори парламенту можна оголошувати відразу після оголошення результатів виборів президента, але якщо їх мета – потратити гроші і нічого не досягти. Коли ж потрібна якісна Верховна Рада, то потрібно взяти паузу, для того щоб було оголошена чи стала зрозуміла доктрина нового президента. Після того потрібно шукати у парламенті можливості упорядкування хоча б виборчого законодавства і лише тоді оголошувати вибори. Інакше ми знову матимемо у парламенті сірих мишей та кнопкодавів, якими керуватиме п‘ять-шість осіб.

Обговорити на форумі