друкувати


Готовність №1 до Нового року (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-28 05:14:34
Свята наближаються, а з ними і клопоти. Та вмить про них забуваєш, коли опиняєшся на базарі, де стоять рядами стрункі красуні. Втриматися перед спокусою придбати одну із них напрочуд важко. До того ж, більшість людей не уявляють Нового року без справжньої ялинки. Цьогоріч вибір хвої великий. Високі, маленькі, складені з гілля. Тут можна підібрати зелену красуню на будь-який смак і звісно, на будь-який гаманець.

Сьогодні люди, наче ошпарені, бігають по ринку та скуповуються до свят. Заразом про символ Нового року не забувають – ялинку. В самісінькому центрі міста, на Сотці, розгорнувся імпровізований ялинковий базар. Справжня ялинка коштує в діапазоні від 10 до 50 гривень, але коли запитати про дозвіл на продаж, то жіночки вмить відвертаються. Для тих же, хто торгує по правилах ціну на ялинку треба піднімати вище, адже треба купити ялинку, заплатити податок та ще й на ринку проплатити за місце.



Для тих, хто любить запах хвої в господі, але шкодує деревце продавці пропонують плетені з гілячок ялиночки. Вони вражають своєю красою: часто прикрашені шишками та з блакитної ялиночки. Маленькі ялиночки такі коштують 10-15 грн, метрові – 50 грн, а 2 м – 100 грн. Продають також окремо гілля ялинкове, яке можна повішати та прикрасити. Таким чином і вовки ситі та вівці цілі. Одна гіляка коштує від 3 до 7 грн.

Модним стало останнями роками вішати на двері вінок з ялинки. Він обійдеться ще в 10 грн. Тут поряд продаються і дідухи – обов’язковий різдвяний атрибут. Ціни знову ж таки коливаються сильно – все залежить від величини гаманця. Найпростішого дідуха можна придбати за 10 гривень, а можна залишити на ринку і 60 гривень.

Для людей, яким підходить штучна ялинка вибір також порадує. Але ціни досить високі – від 35 до 500 гривень.

Ялинкові прикраси не залишать байдужим нікого. Такого широкого асортименту мабуть ще не було! Ціни досить доступні, але все ж продавці жаліються, що тут люди цього року трішки економлять, використовують минулорічні запаси прикрас. Криза наклала свій відбиток.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі