друкувати


Економіка США в 2010 р. може повернутися до негативної динаміки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-28 02:46:14
Нобелівський лауреат 2008 р. з економіки, впливовий американський економіст Пол Кругман побоюється, що економіка США може повернутися до негативної динаміки в другій половині 2010 р. Таку заяву він зробив в ефірі телеканалу ABC.

За словами економіста, існує "обгрунтовано висока вірогідність" того, що американська економіка в II півріччі 2010 р. стискатиметься, повідомляє РБК-Украина.

Раніше аналогічну оцінку дав інший авторитетний економіст - нобелівський лауреат 2001р. Джозеф Стігліц. "Існує значна вірогідність того, що показник зростання (економіки США в другій половині 2010 р.) буде негативним", - заявив Дж.Стігліц неділю тому.

За остаточними даними Бюро економічного аналізу США, ВВП країни в III кварталі ц.р. приростав по відношенню до попереднього кварталу з річною швидкістю 2,2%. Це істотно нижче за первинну оцінку в 3,5% зростання, яка була понижена спочатку до 2,8% і, нарешті, до 2,2%.

На думку експертів, американській економіці необхідно рости хоча б зі швидкістю 3%, щоб забезпечувати приріст зайнятості. Якщо економіка продовжить втрачати робочі місця, цю ситуацію з великою натяжкою можна буде називати відновленням навіть при зростанні ВВП, вказують економісти

Обговорити на форумі