друкувати


Івано-франківські рятувальники — найкращі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-25 04:05:26
Загальновідомо, що робота в екстремальних умовах, щоденні моральні і фізичні навантаження – це та атмосфера, в якій доводиться нести свою службу пожежникам-рятівникам. А без відповідної підготовки виконання бойової задачі стає неможливим, тому запорукою успішної роботи рятувальників є також і їх відмінне спортивне загартування, котре вдосконалюється на різного роду змаганнях та спартакіадах.

Так, зокрема серед підрозділів силових структур області щорічно проводиться спартакіада з певних видів спорту, котра й визначає переможця, тобто найсильнішу команду року. Цього року цей почесний титул здобула команда Головного управління МНС в області, котра у непростих напружених поєдинках виборола перше загальнокомандне місце. І ця перемога є закономірною, адже наша команда вже декілька років поспіль входила до трійки призерів, буквально зупиняючись за один крок до абсолютної перемоги, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Цьогорічний успіх, за словами тренера команди ГУ МНС в області, майстра спорту з пожежно-прикладного спорту, судді національної категорії, багаторазового чемпіона та призера України з пожежно-прикладного спорту, підполковника служби цивільного захисту Миколи Володимировича Петрука, став можливим завдяки правильно організованому навчально-тренувальному процесу і розумінню та підтримці з боку керівника ГУ МНС в області генерал-майора служби цивільного захисту Миколи Васильовича Джумаджука. Адже у минулому сам спортсмен, кандидат у майстри спорту з біатлону, Микола Васильович дуже добре відчуває дух змагань і знає, яким важливим і потрібним є загальнокомандний настрій на перемогу і підтримка колег.

А боротьба була дійсно безкомпромісною, адже у "Спартакіаді-2009" фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" взяли участь десять найсильніших команд силових структур області – УМВС, міського управління УМВС, Прикарпатського юридичного інституту МВС, УСБУ, управління державного департаменту виконання покарань, СІЗО, ВЧ 1241, управління податкової міліції державної податкової адміністрації, управління державної служби охорони та ГУ МНС в області. Змагання проводилися у восьми видах – боротьби самбо, легкоатлетичного кросу, офіцерського триборства, стрільби, міні-футболу, волейболу, перетягування каната та гирьовому спорту. Боротьба з самого початку вже традиційно розгорнулася між багаторічними спортивними суперниками – командами УМВС, Прикарпатського юридичного інституту, УСБУ, ВЧ 1241, управлінням податкової міліції державної податкової адміністрації та ГУ МНС в області.

Наша команда у запеклій боротьбі стала другою у змаганнях з легкоатлетичного кросу, гирьового спорту та офіцерського триборства, третьою – з самбо. І вже традиційно, у фіналі – на змаганнях з волейболу – зійшлися найсильніші – команди ГУ МНС в області та УМВС. Цього разу фортуна була на боці рятувальників. Їхня чітка злагоджена командна гра не залишила суперникам шансу на перемогу. Здобуте ними перше місце і стало гарантією першого загальнокомандного місця, святкування якого перетворилося на справжнє свято спортивного духу та волі до закономірної перемоги. Адже цьогорічна команда прикарпатських рятувальників сильна, як ніколи, бо до її складу входять два чемпіони України з пожежно-прикладного спорту – серед дорослих та серед юнаків. Це – Володимир Апостолюк та Павло Петрук і, звичайно, велику роль у підготовці до відіграла роль тренера команди – Миколи Володимировича Петрука, чий високий професіоналізм та багатий спортивний досвід дозволив привести команду до переможних висот. До речі, сам Микола Петрук був незмінним учасником у всіх восьми видах змагань Спартакіади.

Успіх команди був гідно поцінований і керівництвом Головного управління МНС в області: за результатами "Спартакіади-2009" обласної ради ФСТ "Динамо" за особисті досягнення в спорті, вагомий внесок в розвиток та популяризацію спорту в підрозділах служби цивільного захисту та за зайняте перше місце, начальником ГУ МНС в області Миколою Джумаджуком група найкращих спортсменів ГУ МНС в області була відзначена.

Обговорити на форумі