друкувати


То скільки нам за тепло платити?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-25 03:16:12
Спеціальний комунальний центр з програмою, яка розраховує тариф на утримання кожного будинку окремо, буде створено у Долині вже навесні.

Такі сподівання висловили члени делегації з райцентру, що в рамках проекту "Комплексна допомога мешканцям багатоквартирних будинків в самоорганізації та управлінні житловим фондом міста" відвідала Київ та Кривий Ріг з метою вивчення досвіду інших міст. За словами учасника делегації, голови Асоціації "Підприємці Долинщини" Олександра Кізими, завдання делегації — вивчення новітнього програмного забезпечення, що використовується у комунальних установах різних міст України, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

"У найближчому майбутньому ми прагнемо запровадити в Долині спеціальний комунальний центр, який буде володіти програмою, що розраховує тариф на утримання кожного будинку окремо. Тоді ціни будуть обґрунтованими та справедливими, та й у мешканців квартир не виникатимуть запитання 1 за що ми платимо?” — зазначив Олександр Кізима. Планують, що комунальний центр буде надавати активну допомогу ОСББ.

Програма дає змогу розраховувати витрати на утримання кожного будинку і відповідно встановлювати гнучкий тариф на комунальні послуги для кожного з них. Для прикладу, тариф на кожний будинок в Кривому Розі змінюється практично кожний місяць в залежності від того, що саме було зроблено в будинку. При цьому кожен мешканець має право прийти в ЖЕК і отримати на руки довідку про фактично виконанні роботи і про вартість цих робіт, а, отже, тариф стає повністю прозорим і зрозумілим.

Обговорити на форумі