друкувати


Олексій Михайличенко не згоден з тим, що відбірковий цикл був ним провалений

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-23 05:02:26
Олексій Михайличенко, контракт якого із збірною України закінчився 30-го листопада, 23 грудня зустрівся з журналістами в неформальній обстановці. Відзначимо, що крім Михайличенка, з журналістами спілкувалися його помічники по штабу збірної - Володимир Веремєєв, Вадим Євтушенко і Міхайло Михайлов.

Михайличенко підбив підсумки виступу української національної команди у відбірковому циклі ЧС-2010 і відповів на ряд запитань журналістів та вболівальників.

Про свій нинішній статус: "Відразу хочу сказати, що і мій контракт із ФФУ, і контракти моїх помічників, закінчилися 1-го грудня, - відзначив Михайличенко у своєму вступному слові. - Пропозицій щодо продовження роботи зі збірною України поки нам не надходило. Тому зараз ми перед вами не в якості тренерів української національної команди, а приватні особи, які прийшли поговорити з вами про те, що у нас вийшло, а що ні".

Оцінка виступу збірної України у відбірковому циклі ЧС-2010: "Особисто моя думка: я не згоден з тим, що відбірковий цикл був нами провалений. Нами був програний плей-офф".

Про матчі зі збірною Греції: "З греками не можна було грати у відкритий футбол. Ми це знали абсолютно точно. Такий висновок можна зробити з тієї гри, яку греки стабільно демонстрували протягом останніх п'яти років. Мені здається, ми провели матч на досить непоганому рівні. Нам не вистачило досвіду переломити гру, коли на табло був рахунок 0:1. Ми не зуміли зробити те, що зробили в матчах з хорватами і англійцями. У другу чергу необхідно відзначити нереалізацію гольових моментів. У підсумку, нам не вистачило якихось півкроку для того, щоб досягти своєї мети - фінальної частини чемпіонату світу".

- Чи попрощалися чи з вами у Федерації футболу України?

- Коли вимовляється: "Здрастуйте, Луческу", то це означає, що в тому числі вимовляється і "До побачення, Михайличенко".

Про можливе продовження роботи у збірній України: "Я завжди намагаюся бути адекватним, і я готовий працювати. Я знаю, що робити, і готовий втілювати це в життя. Але поки що немає пропозиції, тому про це говорити, напевно, немає сенсу. Але як би там не було, я завжди буду переживати за збірну, за дітей, за їх прогрес, за те, щоб вони виправдовували аванси, які ми їм давали".

Про найближчі плани: "Треба бути готовим до всього. Так виходить, що є певні цикли роботи, які змінюються паузами. Не можна говорити про те, що я зараз понесу своє досьє на біржу тренерів. Цього не буде. Я буду аналізувати пройдений етап і готуватися до будь-якого нового етапу роботи. Життя не закінчується. При цьому, поразка дає ще більший стимул для аналізу, для того, щоб спробувати вийти на якісно новий рівень".

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі