друкувати


Кому вигідна відсутність бюджету-2010

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-23 12:13:38
Відмовляючись подати новий варіант бюджету-2010, уряд намагається зняти з себе відповідальність за стан країни в наступному році та перекласти її на кого завгодно – на депутатів чи Президента. Так вважає народний депутат, член Президії політради "Нашої України" Володимир Карпук (на фото).

Він наголосив, що відсутність бюджету в наступному році - це ризик несвоєчасного здійснення виплат заробітних плат у бюджетній сфері, пенсій та інших соціальних видатків; не підвищення мінімального прожиткового рівня та зарплат, як це передбачено законом; практичне зупинення бюджетного відшкодування ПДВ; вибіркове фінансування урядом державних програм на 2010 рік та багато інших загроз, повідомляє www.nashvybir.com.ua.

Окремо Карпук акцентував увагу на тому, що відсутність бюджету – це перехід всіх фінансових потоків у ручне керування прем’єром. "Як, до речі, це відбувається і зараз", - додав "нашоукраїнець".

"Відсутність бюджету – це використання коштів державного казначейства урядом на забезпечення своїх політичних цілей, фінансування тих програм і тих регіонів, які підтримують політичну силу прем’єра", - наголосив депутат.

"Це найбільший чинник економічної нестабільності в Україні і продовження фінансово-економічної кризи", - підсумував Карпук.

Обговорити на форумі