друкувати


Де наші пенсії поділися?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 06:06:06
Ліквідувати заборгованість протягом тижня по сплатах внесків до Пенсійного фонду області закликав керівників Долинського, Рожнятівського та Тисменицького районів, а особливо міста Івано-Франківська голова ОДА Микола Палійчук під час чергової колегії.

Із цих районів та міста є найбільша заборгованість пенсійникам Прикарпаття. Керівники оправдовувалися. Казали, що це через певні проблеми великих підприємств, що знаходяться на території районів. За кілька днів заборгованості буде ліквідовано, адже ситуація на певних підприємствах покращилася. Досить складна ситуація в Івано-Франківську. Тут борг перед пенсійниками збільшився з восьми до одинадцяти мільйонів гривень. Сума зростає з кожним днем.

За словами Петра Данилюка, голови Пенсійного Фонду в області, жодна пропозиція висловлені міськвиконкому обласного центру Прикарпаття не була взята до уваги. Найбільше занепокоєння викликає борг у житлово-комунальній сфері. Міські чиновники із паном Данилюком не погодилися, мовили, що ситуація під контролем.

Окрім того йшлося про значні перевитрати державних коштів. Так нещодавні перевірки контрольно-ревізійного управління області засвідчили нецільове використання понад 12 мільйонів гривень. Навіть керівники деяких райдержадміністрацій самі звертались до КРУ аби ті навели порядок у фінансовій діяльності окремих підприємств на території районів. Ситуація невтішна: із 400 перевірених підприємств, тільки 12 (!!!) виявилися "чистими". Порушення мають ліквідуватися ще до кінця цього року.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі