друкувати


"Занадто одружений таксист"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 03:21:22
Ще одну прем’єру нового сезону показав цієї неділі Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Івана Франка: постановку Сергія Кузика за найвідомішою комедією Рея Куні "Занадто одружений таксист". Рей Куні — один з найкасовіших драматургів світу, а згадана комедія увійшла до сотні кращих драматичних творів Великобританії 20 ст.

Сергія Кузика іванофранківці можуть пригадати за виставами "Ігри імператорів" та "Дуже проста історія". Нова постановка — комедія, мегапопулярна в світі і не раз зіграна в Україні. Але постановка її українською мовою — це, вочевидь, перша спроба.

Нам пропонують ексцентричну комедію заради сміху. Це твір, створений для відпочинку, де використано універсальну й тому безпрограшну комедійну закваску з максимально розслабляючим ефектом.

Серед принад вистави — акторський ансамбль. У головній ролі — Олексій Гнатковський, його партнерки — Ольга Качмарик-Комановська та Надія Левченко. Побачив глядач і корифеїв: з.а. України Олександра Шиманського та Віктора Вітушинського. Зрештою, точнісінько як і про свою "Дуже просту історію", режисер каже про "Занадто одруженого таксиста", що і тут всі ролі — головні, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі