друкувати


"Вільний голос". Відповідь на інтерв’ю довіреної особи кандидата в президента В.Януковича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 12:10:31
Шановна редакціє! Звертаються до вас читачі і шанувальники "Вільного голосу", члени товариства "Штрамаки", про яке неодноразово писала ваша газета. Знаємо і цінуємо вашу газету за те, що надіємося, що надрукуєте і наш допис. Пишемо його як відгук на довіреної особи кандидата в президента Януковича В. Ф., вміщене на 1-ій сторінці газети за 11 грудня.

Як виявляється, довірена особа — це знаний освітянин О. Пилип’юк. Пишемо не з метою осуду позиції пана Пилип’юка, бо кожен має право на свою думку. На превеликий жаль, він не один захоплений персоною Януковича в нашій Коломиї. До речі, дуже вдало надруковані крилаті слова Леонардо да Вінчі на цій же сторінці газети: "Існує три різновиди людей: ті, що бачать, ті, що бачать, коли їм показують, ті, що нічого не бачать". Хай нам вибачить пан Пилип’юк, але, або він належить до тих, хто не бачить,: або думає, що наш народ нічого не бачить і йому треба показати. Пане Олеже, наші люди добре бачать і добре пам’ятають роки прем’єрства двічі судимого (не за політику!) за бандитизм Януковича, і кому ви будете говорити про ріст добробуту (хіба, що вашого особистого) в ті часи, коли допомагав керувати урядом Януковичу, як Ви підкреслюєте, україно ненависник Азаров, що так і чи не зміг, чи не схотів навчитися української мови.

Думаю, що Ви, як освітянин, чудово знаєте народні прислів’я: "З ким поведешся, того наберешся" або "Скажи мені, хто твій друг, в я скажу тобі, хто ти". Хочеться вірити, що Ви не поділяєте думки цих анти патріотів, які ніяк не хочуть визнати Голодомор 33-го року геноцидом, а вояків УПА інакше, як фашистами, не називають.

Ми зрозуміли, що для Вас Янукович справді зробив добро, адже Ви пройшли співбесіду з ним і стали заступником голови ОДА. Ви, як кажете, і дотепер пам’ятаєте напутні слова Віктора Федорович, сказані років вісім тому. А чи пам’ятаєте Ви слова Януковича, сказані зовсім недавно, що "англійська мова не є важкою, але в ній багато іноземних слів"? А народ пам’ятає цей черговий "крилатий" вислів "професора". Не гнівайтесь на Леонардо да Вінчі, але він би відніс Вас до категорії тих, хто не бачить (а, можливо, не хоче чи вдає, що не бачить).

Ми, до речі, не хочемо бачити, як двічі судимий, що не відрізняє Ахматову від Ахметова, що роздає цукерки на урочистостях, присвячених 60-річчю визволення України від фашистів, своєму патрону Путіну, що називав наш народ п’ять років тому козлами, президентом України. Та назвіть, будь ласка, пане Пилип’юк, хоч одну націю, хоч один народ, який би хотів мати такого президента?! Невже Ви, високоосвічена людина, не могли з великого списка кандидатів на президентське крісло вибрати достойнішого? Чи Ви справді вірите його програмі, яку цитуєте: "Я проведу... Я доб’юся... Я зроблю... Я гарантую... Я створю...? Знаючи Вас, як людину мудру, можна з упевненістю сказати — ні, не вірите. А народ тим більше не вірить. Такого популізму немає в жодній іншій програмі кандидатів. Та з Януковича, знаючи його рівень знань, ми не дивуємось, але ж Ви освітянин, то повинні знати, що після внесення змін до Конституції в 2005 р. права президента є дуже обмежені. Так що при навіть великому бажанні жоден з президентів зробити щось кардинального в економіці не може, бо це не в його компетенції. Зрештою, навіть якби Україна була чисто президентською республікою, то, знаючим її теперішній стан, жоден кандидат не буде запевняти, як це робить Янукович, що з 2011 р. наша армія перейде на контрактну основу, а Україна за п’ять років (адже програма кандидата складається на п’ять років, чи не так?) ввійде в число 20-ти найрозвиненіших країн світу; а щодо його обіцянки "Працюючим пенсіонерам — і пенсію, і зарплату), то скажіть своєму кандидату, що на сьогодні так воно і є.

Та найбільше дивує нас його "повага" до старості. Невже, пане Пилип’юк, Ви справді належите до тих, хто не бачить? Але ж увесь світ бачив, як п’ять років тому Янукович грубо повівся зі старшою людиною, що з натовпу звернулась до Віктора Федоровича? Ви не бачили і не чули його слів до цієї поважної людини?

Дуже тішить те, що на Сході і, зокрема, в Донецьку, в багатьох змінилось ставлення до свого земляка. Поїдьте, послухайте розчарованих доненчан. Або нагадайте реакцію на поведінку кандидата Януковича п’ять років тому його патрона Путіна. Він лікті собі кусав, що зробив ставку на Януковича! Та й у самій партії регіонів багато не задоволених своїм лідером, і лише вибори не довели партію до розколу. Та число того різновиду людей, що бачать , в партії регіонів і на сході теж зростає.

Тож, може, Бог дасть і Вам, пане Пилип’юк, і всім тим, хто так ревно бажає, щоб нашим президентом став Янукович, теж побачити те, що бачать більшість українців — справжнє обличчя цієї людини. Ми ж віримо в мудрість нашої нації, яка достойна мудрого, освіченого, вихованого президента, президента, який є великим патріотом України, а не людини, що падає, на сміх всьому світові, від удару яйця, ненавидить все українське, не знає історії свого народу, та й зрештою, не вміє навіть грамотно писати чи говорити.

Голова міжрайонного патріотичного просвітницького товариствав "Штрамаки", заслужений вчитель України Я.Грабовецький; почесний член товариства "Штрамаки", перший директор Коломийської гімназії, почесний голова Всесвітньої асоціації коломийських гімназистів Г.Гуменюк; члени товариства "Штрамаки" Б.Луцак, В.Шовковий, К.Бабущак, М.Фесюк, І.Стефанишин, Д.Шепетюк.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі