друкувати


Коломийщина: Про підготовку і проведення чергових виборів Президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-22 11:49:37
У Коломийській райдержадміністрації затверджено план основних організаційних заходів з підготовки і проведення чергових виборів Президента України, а також утворено районну робочу групу з питань сприяння органам виконавчої влади та місцевого самоврядування у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки і проведення чергових виборів Президента України. Співголови робочої групи — керівник апарату Коломийської райдержадміністрації Михайло Беркещук та заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків. Такі ж робочі групи зобов’язано утворити сільських та селищних голів.

Для всіх суб’єктів виборчого процесу належиться забезпечити рівні умови участі у виборах, не допустити незаконного втручання у виборчий процес, а також унеможливити використання посадовими особами службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки окремих кандидатів на пост президента України, партій — суб’єктів виборчого процесу, їх уповноважених представників, довірених осіб, офіційних спостерігачів.

Також у розпорядженні наголошується на необхідності вжити заходів для створення належних умов для здійснення дільничними виборчими комісіями їх повноважень, згідно з нормативними актами, а виборцям, особливо з вадами здоров’я, — для безперешкодної реалізації своїх виборчих прав.

Серед основних організаційних заходів, згідно з планом, — створення на офіційному сайті райдержадміністрації банера "Вибори Президента України" для розміщення на ньому нормативної бази про вибори та інформацій, пов’язаної зі станом підготовки до виборів. Передбачено також проведення у професійно-технічних навчальних закладах лекцій, семінарів, додаткових занять для роз’яснення виборчого законодавства України; організація в бібліотеках, клубах, інших закладах культури тематичних виставок, проведення інших заходів для ознайомлення громадян із виборчим законодавством, правами виборців, процедурою голосування.

У межах визначених повноважень надаватиметься постійна підтримка громадським організаціям у проведенні заходів, спрямованих на підвищення правової культури учасників виборчого процесу.

Належиться також всебічно сприяти діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, суб’єктів виборчого процесу у здійсненні ними повноважень. Наголошується на необхідності відведення місць та обладнання стендів, дощок оголошень у людних місцях для матеріалів передвиборної агітації, не допускаючи розміщення їх на пам’ятках архітектури, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Планом передбачено низку заходів для забезпечення охорони виборчих дільниць, бюлетенів, належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, у тому числі в день голосування.

Засобам масової інформації надаватимуться рівні умови та сприяння в отриманні необхідних відомостей з метою об’єктивного висвітлення в установленому порядку ходу виборчого процесу.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі