друкувати


Тестування стартувало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-17 05:31:45
Майже 23 тисячі випускників чотирьох західних областей України виявили бажання пройти у цьому навчальному році пробне тестування, щоб краще підготувати себе до основного зовнішнього незалежного оцінювання у 2010-му. Для цього необхідно було зареєструватися на сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти і оплатити процедуру.

Найбільш популярними тестовими предметами серед потенційних абітурієнтів виявилися українська мова та література, історія України, математика, біологія та англійська мова. Загалом, відзначає директор регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, цього року випускники активніші, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Значно більше дітей зареєструвалося на пробне тестування, ніж минулого року, — говорить він. — Більше того, на цей момент значно більше дітей і оплатили участь у пробному тестуванні, а гроші будуть прийматися ще до 22-го грудня".

Івано-Франківська область подає високі результати зовнішнього незалежного оцінювання. Фахівці переконані, що цьому сприяє активна участь юнацтва у пробному тестуванні, яке дозволяє психологічно і технологічно підготуватися до основного оцінювання.

Реєстрація охочих пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році почалася 15 грудня і триватиме до 31 березня. Обрати для тестування можна п'ять предметів, два з них — обов'язкові. Пізніше до даних можна буде вносити зміни.

Цього року є можливість зареєструватися через інтернет, відзначає пан Томенчук. Але кожну заяву має підтвердити реєстратор. Пункти реєстрації є по одному у кожному районному центрі Прикарпаття і місті обласного підпорядкування. Три з них розташовані в Івано-Франківську. Працівники центру оцінювання якості освіти радять не зволікати з процедурою, щоб уникнути ажіотажу в березні.

"Під час реєстрації людині будуть видавати сертифікат з фотографією, — говорить Богдан Томенчук. — Фотографія буде без печатки, але з голограмою. На фотографію і сертифікат буде наклеєна голограма". Фахівці радять підготуватися до зовнішнього оцінювання не лише інтелектуально. Вже зараз школярам варто вирішити, як вони зможуть добиратися до пунктів тестування у Калуші, Коломиї та Івано-Франківську.

Іспити почнуться у червні тестом з української мови і літератури. Детальнішу інформацію можна отримати на сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Обговорити на форумі