друкувати


The Time: "Людина року"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-17 05:26:27
Журнал Time назвав "людиною року" головного державного банкіра США, керівника Федеральної резервної системи США Бена Бернанке. Це звання редакція щороку присвоює людини або групи осіб, що зробили, на думку тижневика, найбільш великий вплив на світові події в році, що минає.

"Рецесія стала головною подією року. Без Бена Бернанке криза проходила б набагато важче", - написав у редакційній статті шеф-редактор Time Річард Стенгел.

"Рідко можна зустріти такий прекрасний приклад навчання на власних помилках. Але ті, хто не вчиться у історії, приречені повторювати її. Бернанке не просто вчився, він безпосередньо писав історію боротьби з кризою".

"Головна причина номінації полягає в тому, що Бернанке виявився найбільш важливим гравцем, що рятує найважливішу економіку в світі. Його творча лідерство допомогло зробити 2009 рік роком слабкого відновлення, а не катастрофічною депресії, і він все ще володіє колосальною владою над нашими грошима, нашими робочими місцями, нашими заощадженнями та майбутнім країни ", пише тижневик.

Сам Бернанке заявив в інтерв'ю журналу, що "не передбачав настання кризи, і не відреагував на неї так швидко, як слід".

Портрет 56-річного Бена Бернанке, колишнього професора Прінстонського університету, і глави Федеральної Резервної системи буде на обкладинці журналу, наклад якого вийде в п'ятницю, 18 грудня.

Він випередив у рейтингу ямайського спринтера Усейна Болта, президента США Обаму, главу Apple Стіва Джобса і спікера палати представників Ненсі Пелосі.

Минулого року "людиною року" був визнаний Барак Обама, який здобув перемогу на президентських виборах у США. У 2007 році цього звання удостоївся Володимир Путін, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі