друкувати


Порошенко розповів про безвізовий режим з ЄС до 2012 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-17 04:59:21
Україна при наполегливій праці отримає безвізовий режим з Європейським Союзом до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко в середу на брифінгу в Києві за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радиславом Сікорським.

"На форумі 4 грудня (саміт ЄС) ми затвердили два надзвичайно важливих документи щодо безвізового діалогу. Україна повинна виконати свою частину роботи, а ЄС ухвалив політичне рішення з відкриття безвізового діалогу. І це означає, що при наполегливій роботі це гарантовано до 2012 року ", - сказав Петро Порошенко.

За словами міністра, де-факто між Україною та ЄС створена дорожня карта, яка передбачає виконання Україною своєї частини роботи по введенню безвізового режиму.

Як повідомлялося, Україна розраховує на те, що Польща буде сприяти введенню безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом під час свого головування в ЄС у другому півріччі 2011 року, щоб до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році такий режим був введений, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі