друкувати


Коломийські податківці продовжують контролювати автоперевізників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-17 04:03:57
В Коломийській об’єднаній ДПІ проведено практикум – навчання для перевізників. Темою розмови стало питання легалізації підприємницької діяльності в сфері пасажирських перевезень, оскільки в загальній структурі економіки міста Коломиї і району ця галузь підприємництва є доволі значною.

З метою виявлення нелегальних перевізників, які займаються перевезеннями пасажирів та вантажів без будь-яких дозвільних документів, та звільнення ринку таксі від незаконних перевезень Коломийською ОДПІ видано розпорядження від 16.09.2009 року № 70-Р про створення 2 мобільних груп за участю працівників МВС та податкової служби, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Окрім цього, розроблено цільову програму "Перевізник", впровадження якої розпочато з 1 грудня 2009 року і триватиме до 1 січня 2011 року. Мета її забезпечити повноту надходження податків і зборів від СГД - фізичних осіб, які надають послуги по перевезенню пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Проте, як засвідчують результати перевірок, певна частина сфери надання транспортних послуг перебуває в "тіні".

З початку року проведено 17 рейдових перевірок щодо виявлення громадян, які займаються перевезеннями пасажирів та вантажів без будь-яких дозвільних документів. В результаті проведених рейдів встановлено 26 фактів порушення законодавства. За встановленими фактами порушень складено 25 адміністративних протоколів (матеріали направлені до суду) та матеріали по 1 СГД направлені до територіального управління Головавтотрансінспекції, застосовано фінансових санкцій на суму 6 тис. грн, 5 осіб залучено до оподаткування.

Присутні на заході мали можливість більш детальніше ознайомитися з особливостями оподаткування підприємців за різними системами оподаткування, формуванням доходів і витрат пов’язаних з підприємницькою діяльністю, порядком отримання ліцензії на здійснення пасажирських та вантажних перевезень, правильністю складання розрахунків по збору за забруднення навколишнього природного середовища, порядок звернень громадян до органів державної податкової служби. Учасники практикуму-навчання отримали відповіді на поставлені запитання та отримали друковану продукцію - пам’ятку для СГД-автоперевізника.

Обговорити на форумі