друкувати


Вибори Президента 2010: ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-16 04:16:42
15 грудня під головуванням Володимира Шаповала відбулось ще одне засідання Центральної виборчої комісії.

Розглянувши подання кандидатів на пост Президента України щодо відкликання членів окружних виборчих комісій та включення до їх складу замість вибулих нових кандидатур, котрі засвідчили заявами свою згоду на участь у роботі відповідних ОВК, а також узявши до уваги заяви про звільнення від виконання обов’язків голів, заступників голів, секретарів та членів окружних виборчих комісій, Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів, затвердженого постановою ЦВК від 27 листопада 2009 року №381 "Про утворення окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з виборів Президента України 17 січня 2010 року", повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату ЦВК.

На виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 11 грудня 2009 року Комісія призначила головою окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №13 члена цієї комісії О.О.Гуліватого, 1981 року народження, освіта вища, проживає в місті Калинівка Вінницької області – від кандидата на пост Президента України В.А.Ющенка.

Було також внесено зміни до постанови ЦВК від 27 листопада 2009 року №381 "Про утворення окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з виборів Президента України 17 січня 2010 року" в частині написання прізвища члена окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №8.

Комісія внесла зміни до Розподілу коштів Державного бюджету України, виділених для підготовки і проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року, на 2009 рік, затвердженого постановою ЦВК від 27 листопада 2009 року № 388, збільшивши загальну суму видатків Центральної виборчої комісії з 47 млн 800 тис. гривень до 50 млн 377 тис. 900 гривень.

Прийняття Комісією цього рішення було зумовлене необхідністю придбання органами ведення Державного реєстру виборців паперу та витратних матеріалів на виготовлення списків виборців для голосування на виборах Президента України.

На засіданні Комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування в день виборів Президента України 17 січня 2010 року та форму виборчого бюлетеня для повторного голосування на виборах Президента України.

Було встановлено, що виборчі бюлетені для голосування в день виборів Президента України друкуються на однаковому папері, державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 580 мм з текстовою частиною лише з одного боку, світлого тону з поєднанням сірого та рожевого кольорів, з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також із проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Також Комісія встановила обсяг резерву виборчих бюлетенів для голосування в день виборів Президента України без зазначення номера виборчої дільниці, які передаються виборчим комісіям спеціальних або закордонних виборчих дільниць, утворених у винятковому випадку. Цей резерв визначено в кількості, що складає 0,5 відсотка від кількості громадян, включених до списків виборців на цих виборчих дільницях.

Обговорити на форумі