друкувати


В.Литвин: Країна не повинна жити виборами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-15 06:07:29
Про це Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України Володимир Литвин заявив під час прес-конференції у м. Луцьк Волинської області.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо прийняття Верховною Радою України закону про виділення 600 млн гривень на боротьбу з грипом, В.Литвин зазначив, що це добре, що парламент знайшов компромісне рішення щодо вирішення цього питання. "Наступне, що треба зробити, – сформувати групу людей з числа депутатів, представників різних фракцій, щоб вони здійснювали належний контроль за використанням цих коштів за призначенням", – зауважив В.Литвин. Він висловив сподівання, що цей закон буде підписаний Президентом України, повідомляє Офіційний сайт Народної Партії.

Відповідаючи на запитання щодо проведення судової реформи в Україні, В.Литвин зазначив, що суди потрібно звільнити від тиску з боку інших гілок влади для того, щоб вони могли працювати належним чином.

Лідер Народної Партії сказав, що треба переходити до виборів суддівського корпусу для того, щоб їх могла контролювати громадськість. "Можливо треба вводити суд присяжних. Це те, що має зробити наше судочинство відкритим, законним, а головне – воно має захищати свободу, честь та життя людей", – наголосив В.Литвин.

Обговорити на форумі