друкувати


Найнебезпечніші помилки водіїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-15 03:56:10
Американський журнал Forbes опублікував список 10 самих небезпечних помилок, які можуть допустити водії. Ці помилки призводять до ДТП, часом навіть смертельним. Експерти при складанні списку грунтувалися на численних статистичних даних, зібраних з усієї території США.

1. Їзда в нетверезому вигляді. У 40% всіх аварій винні саме п'яні водії. Найчастіше сідають за кермо нетверезими люди у віці від 16 до 24 років, а кожні 2 хвилини в Америці відбувається ДТП за участю п'яного водія.

2. Напіваніе SMS-повідомлень за кермом. Внаслідок того, що автомобіліст відволікається від дороги, в тому числі й на листування по мобільному, у США кожен день відбувається 4-8 тисячі ДТП. Не так давно, за написанням SMS за кермом була помічена дружина губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера Марія Шрайвер. Чоловік пообіцяв розібратися, а сама Марія, приносячи вибачення за свою поведінку, пообіцяла віддати свій улюблений мобільник для продажу на благодійному аукціоні.

3. Надмірна емоційність водія. За даними американської автомобільної організації (AAA), щороку близько 1 500 осіб вмирає або отримує поранення через з'ясування на дорозі відносин і через прояви агресії за кермом.

4. Відсутність у салоні дитячого крісла. У середньому в США щодня вмирають 4 дитини віком від 2-14 років і ще більше 500 отримують поранення в результаті аварій.

5. "Молодецтво" на дорогах. Особливо перевищення швидкісного режиму небезпечно при несприятливих погодних умовах, коли йде сніг, дощ або стоїть туман. Перевищення швидкості складає 13% від кількості всіх аварій і 33% від усіх аварій із смертельним результатом.

6. Недооцінка погодних умов. Тут, зокрема, варто згадати про обов'язкову зміну гуми в залежності від пори року.

7. Ігнорування ременів безпеки. Зараз практично скрізь за таке порушення накладається штраф.

8. Водіння у прострочених контактні лінзи. Спотворення "картинки" при їзді за кермом неприпустимо, тому що 90% все інформації, яку водій отримує при водінні, припадає саме на очі.

9. Неправильне керування машиною, надмірне прискорення або невірний вихід із заносу.

10. Водіння в стомленому сонному стані. Тут у водія також притупляється увагу і збільшується час реакції. При відчутті втоми або коли очі закриваються, краще від'їхати до узбіччя і перепочити якийсь час, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі