друкувати


Зачіски - що кому пасує

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-15 11:50:25
Фахівці школи майстерності, курсів професійно-технічного навчання, які ПП "Згардаком" проводить на базі перукарні "Золушка+" у Коломиї на вулиці Шкрумеляка, 4,1 — діляться секретами своєї майстерності.

Обираючи ту чи іншу зачіску, слід ураховувати не лише тип обличчя, але й структуру волосся.

Так, тонке і м’яке волосся не любить занадто дрібної завивки. Локони мають бути великими й водночас міцними, довжина волосся — не більше ніж 8—10 см.

При дуже жорсткому волоссі рекомендовані короткі стрижки, нескладні зачіски з м’якими напіврозкритими локонами.

Зачіска не буде стійкою, якщо, роблячи її, не врахувати напрямку росту волосся, тому що волосся прагне якнайшвидше зайняти своє природне положення. Якщо воно росте низько на шиї, то високі зачіски виглядатимуть неохайно і швидко втратять форму. Форма правильно підстриженого і добре укладеного волосся від частого розчісування не зміниться.

Обираючи зачіску та колір волосся, варто пам’ятати про свій вік.

Темне волосся (чорняве, каштанове) надає обличчю дещо суворого вигляду, а світле, навпаки, молодшого.

Ураховувати треба й те, що зачіски бувають денні — звичайні та вечірні — з якоюсь родзинкою.

Не порушуйте загальних пропорцій своєї фігури. Якщо ви маленькі на зріст, не носіть надто пишних й об’ємних зачісок. Відкривайте шию, якщо можливо, не носіть дрібних кучериків. Високим дама не можна носити довгого розпущеного волосся — це ще додатково збільшує зріст. Коротке та гладко зачесане волосся не можна носити занадто худим і гладким жінкам.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі
i>