друкувати


Президент здійснив робочу поїздку в Івано-Франківськ (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-11 03:59:02
Вчора, 10 грудня, відбулася робоча поїздка Президента України Віктора Ющенка до Івано-Франківської області.

На 12 годину в приміщенні обласної державної адміністрації Глава держави провів церемонію вручення державних нагород України працівникам підприємств, установ та організацій з нагоди 70-ї річниці утворення Івано-Франківської області. Приємно, що нагородами відзначено і коломиян. Зокрема, присвоєно звання Заслуженого вчителя України Вікторії Довгошиїй, яка вчителює в Гвіздецькій ЗОШ Коломийської районної ради, звання Заслуженого діяча культури присвоєно Ганні Луцак, директорові Народного Дому с.Мишин Коломийського району та Ользі Руданець, завідувачу літературної частини Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича.

В другій половині дня акценти змістилися в користь обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка, де Президент України взяв участь у регіональному форумі Конгресу української інтелігенції. Глава держави виступив із півторагодинною промовою, в якій наголосив на тому, що перед Україною стоять серйозні виклики національного становлення, закріплення демократичного розвитку, економічних реформ. Великої уваги було приділено концептуальним засадам гуманітарного розвитку України.

Конгрес української інтелігенції покликаний сприяти розвиткові культури, освіти та науки, процесові реформування економіки, соціальному захистові представників української інтелігенції. На засіданні виступили із короткими промовами представники культури, освіти, медицини, молоді з різних частин Західного регіону та в основному наголошували на найболючіших проблемах та здобутках в своїй галузі.

У роботі Форуму також взяли участь представники творчої та інтелектуальної еліти, Іван Драч – Голова Конгресу української інтелігенції, Герой України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Микола Жулинський – голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, керівництво Секретаріату Президента України, Юрій Богуцький – академік Академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України, професор, кандидат філософських наук, Микола Палійчук – голова Івано-Франківської ОДА.







Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі