друкувати


Івано-Франківськ: Громадський Форум підтримує молодих фотографів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 04:28:21
Громадський Форум спільно з Студентським парламентом ІФНТУНГ та ініціативною групою студентів з різних ВУЗів Івано-Франківська буде проводити студентський фотоконкурс "Кадри із іншого життя". Захід відбуватиметься з 14 по 19 грудня в приміщенні бібліотеки ІФНТУНГ.

Це перший у своєму роді фотоконкурс, зроблений безпосередньо за студентськими ініціативами. Він був приурочений до Дня студента, та, у зв’язку з карантином, його довелося перенести, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Ініціатори проекту переконані: такі заходи потрібні, адже представляючи молодих фотографів - митців, що розвиваються серед міського студентства, підтримуючи їхні творчі прагнення, ми даємо поштовх творчому саморозвитку студентства, відволікаємо від шкідливих звичок та розвиваємо в молоді впевненість у собі.

В той же час, студентський конкурс покликаний показати світ людських емоцій очима молоді через призму фотооб’єктиву.

Безумовно, що в нас є досить багато молодих фотографів і тому виділитися серед їх маси не так легко. Проте люди прагнуть бути оригінальними, творчо розвиватися і передавати фотографією свій погляд на світ.

Тематика виставки - портрет. Жанр портрету вибраний тому, що саме в людському обличчі можна розкрити весь душевний стан людини, її переживання та думки.

Вже сьогодні захід викликає неабиякий ажіотаж. Більше 20-ти студентських фотографів висловили бажання прийняти участь у конкурсі і позмагатися за звання кращого молодіжного фотографа в місті. Найбільше їх з Прикарпатського національного університету імені Стефаника, а також з Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Відповідно, всі вони вже надали для організаторів свої фотороботи.

Під час проведення фотовиставки буде проходити інтерактивне голосування, завдяки якому студенти оберуть кращого, на їх думку, молодого фотографа Івано-Франківська. Кожній фотографії буде присвоєно умовний номер, за який можна буде віддати голос. Право голосу матиме будь-який студент, що пред’явить студентський квиток.

Обговорити на форумі