друкувати


"Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 03:48:20
Дитинство – це чарівна пора в житті кожної людини. Це – час, коли мрії рояться в голові, і здається, що ось-ось всі вони здійсняться... Діти живуть в своєму неосяжному світі, де панує щастя, усмішка, достаток та завжди поруч люблячі батьки.

На жаль, для деяких дітей мрії залишаються лише мріями, які розбиваються об жорстоку реальність, об стіни дитячих будинків, інтернатів. Саме тому дуже важливо підтримати їх та, нехай навіть на мить, але подарувати казку. Така можливість є перед Миколаєм (19 грудня) завдяки МХО "Діти Світла" та БФ "Карітас", які проводять благодійну акцію "Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт".

Кожен може зробити свій маленький внесок в те, щоб цього року кожна дитина отримала свій подарунок. Для цього лише треба прийти в церкви міста чи парафії Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ або в Катедральному Соборі Преображення Христового (вул.Театральна, 31, м.Коломия) та отримати листа. Для більшості дітей це – лист до справжнього святого Миколая, якому вони щиро довіряють свої найпотаємніші бажання.

"Добрий день, св. Миколаю. Я навчаюся у 8 класі школи-інтернату. Мені 13 років. Дуже чекаю і люблю свято Миколая, як і всі діти.

Мені батьки рідко роблять подарунки, бо грошей не вистачає. Дуже сподіваюся, що ти виконаєш моє прохання – принеси мені зимове взуття.

Дякую. З нетерпінням чекатиму."


Це – лист дитини, який отримала я. Як бачите, діти, попри всі удари долі, залишаються доброзичливими та чутливими. Саме віра в казку, у всесильного Миколая, допомагає їм бути такими. А для кожного дорослого такий лист дає можливість проявити найкращі людські якості, які врешті-решт і роблять нас людьми та не дозволяють очерствіти душі.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі