друкувати


Вже втретє цього року в ценжівських лісах губляться люди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 01:29:44
Вже втретє цього року в густих ценжівських лісах губляться люди. Воно й не дивно, адже чагарники там місцями зовсім непролазні, а напрямок руху, особливо нічної пори, пересічній людині визначити практично неможливо.

Мимоволі бранцями лісу стали двоє тринадцятирічних підлітків із села Ріп'янка Калуського району. Як з’ясувалося, того дня хлопчаки чомусь вирішили піти на міське сміттєзвалище, що у Рибному – хтозна, ану ж знайдуть щось цікаве! Отож, хлопці осідлали велосипеди і обідньої пори помчали на пошуки пригод. Спочатку шлях був ніби нічого, та вже за деякий час по ньому місцями не можна було ні пройти, ні проїхати: ями, вибоїни та глибокі колії, заповнені болотом та водою, ускладнювали рух юних велосипедистів, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

А скоро довелося й зовсім злізти з роверів та пересуватися пішки узліссям. Добравшись до сміттєзвалища та, очевидно, не знайшовши там нічого доброго, друзі вирішили повернутися назад. Проте попередньою дорогою їхати не захотіли – сподівалися, що знайдуть сухіший шлях. Впевнено звернули на інше відгалуження дороги та попрямували додому. Скільки вони рухалися в цьому напрямку, навіть самі підлітки сказати не можуть. Почало сутеніти, а мандрівці і кінця не видно.

Раптом дорога згубилася серед лісу. Довелося хлопцям, ведучи велосипеди, пішки продиратися крізь чагарники. Дедалі темнішало і підлітки зрозуміли, що заблукали. Вони й гадки не мали, куди йти далі, були замерзлі, налякані і голодні. Нарешті під одним із дерев хлопчаки натрапили на залишене кимось багаття. Підлітки роздмухали гарячу ще грань і почали грітися над вогнем. До речі, температура повітря тієї ночі у зимовому лісі була всього плюс три, тож, зважаючи на те, що підлітки були одягнені досить легко, це багаття, можна сказати, врятувало їм життя. Хлопчаки грілися і міркували над тим, що робити далі. А тим часом рятувальники вже вели пошуки заблукалих дітей.

На сполох батьки обох зниклих підлітків забили увечері того дня, коли, повернувшись з роботи, не застали дітей вдома. Спочатку шукали самі, а потім звернулися за допомогою до служби МНС. Пошуки велися двома оперативними групами підрозділів МНС та міліції. Всю ніч рятувальники шукали заблукалих дітей. Нарешті, після майже п'яти годин виснажливих пошуків, в неділю, насвітанку, рятувальники знайшли заблукалих підлітків за чотири кілометри від їх рідного села. Годі й описати щастя батьків, котрі побачили своїх дітей живими. Сліз радості не приховували і врятовані діти.

Юні шукачі пригод були вдячні рятувальникам МНС та запевнили, що більше не будуть робити таких необдуманих вчинків.

Обговорити на форумі