друкувати


Українські миротворці: З Ліберії додому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 11:43:48
В рамках першого етапу ротації у Миколаївському аеропорту здійснив посадку літак Boeing-757 Місії ООН, який доставив на Батьківщину першу групу українських миротворців попередньої ротації – 139 військовослужбовців.

Напередодні відльоту з Ліберії, на ранковому шикуванні особового складу командир 56-го вертолітного загону військовий льотчик 2-го класу полковник Євгеній Костік привітав миротворців з Днем Збройних Сил України та зачитав поздоровлення від керівництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України, Надзвичайного і Повноважного Посла України у Гвінейській Республіці та Республіці Сенегал за сумісництвом, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

- У цей святковий день я бажаю усім вам міцного здоров’я та наснаги. Я дякую вам за високий професіоналізм, який ви продемонстрували протягом півроку виконання складних завдань Місії ООН у Ліберії, не допустивши при цьому жодної авіаційної пригоди. Своїм зразковим виконанням завдань ви зробили значний внесок у справу підтримання миру на території Ліберії, зміцнили авторитет нашої держави на міжнародній арені, - наголосив полковник Євгеній Костік. Він також побажав тим миротворцям, які першим рейсом повертаються на Батьківщину, благополучного повернення на рідну землю та скорішої зустрічі з рідними та близькими.

За значний внесок у справу підтримання миру на Африканському континенті командир 56-го вертолітного загону ЗС України полковник Євгеній Костік нагородив Почесними грамотами і Подяками підполковників Валерія Ткачика, Михайла Шура, Олександра Венгера та Олега Корнійчука, майорів Олександра Лісничого та Дениса Шишкіна, капітанів Євгена Крупченко, Станіслава Чорногорця, старших лейтенантів медичної служби Володимира Іванова та Максима Сича, старшину служби за контрактом Миколу Продуна.

Варто додати, що протягом півроку виконання завдань Місії ООН у Ліберії українські миротворці 11-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону провели у спекотному та вологому африканському небі 2.190 годин, перевезли 7.078 пасажирів та 585.319 кілограм вантажу.

Також необхідно зазначити, що завершиться перший етап 12-ї ротації українського вертолітного загону у Ліберії 8 грудня з відправленням до Африки першої групи миротворців. Другий етап ротації заплановано провести 22 грудня. Необхідно зазначити, що український миротворчий контингент нової ротації було сформовано на базі окремого полку армійської авіації 79-ї окремої Миколаївської аеромобільної бригади Сухопутних військ ЗС України. Командиром 56-го окремого вертолітного загону нової ротації призначено льотчика 1-го класу Юрія Вербильчука, за плечима якого досвід виконання миротворчих завдань у Боснії і Герцеговині, Сьєрра-Леоне та Ліберії.

Обговорити на форумі