друкувати


Прикарпатське подружжя відсвяткувало діамантове весілля

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 11:38:13
Прикарпатське подружжя Кирила та Галини Карабетів відсвяткувало діамантове весілля. 83-річні закохані прожили 60 років разом.

"Без конфліктів, сварок, непорозумінь, не завжди в здоров’ї й не в багатстві, зате в любові та злагоді", — усміхається миловида бабця Галина з ніжністю поглядаючи на свого сизого голуба Кирила. Сьогодні вони гортають старий альбом із фото. Із давніх світлин усміхаються молоді, щасливі та закохані юнак і дівчина. А тут вже щаслива жінка тримає сина-первістка на руках, тут — відпочивають з друзями. Усе життя, як на долоні. Усе життя — в коханні.

Зустрілися молодий одесит та мешканка Київщини в Коломиї під час навчання. Бравий юнак уже відслужив в армії та мав успіх у дівчат. Проте скромна Галина одразу йому сподобалася. Та підійти і заговорити не наважувався. Але й так кортіло познайомитися. Тоді Кирило сів позаду неї за парту написав записку, а згодом сміливо, дивлячись у вічі запитав: "А ви, дівчино, неодружені?". Вона відповіла, що ні. Юнакові світ змінився, хоча було дивно, як на таку красуню ще ніхто оком не наклав. Зате порадів, отже моя буде!

"Я вже по-армійському пішов у наступ", — каже, світячись ніжністю до дружини "наречений". Наступним запитанням було, чи має дівчина хлопця. Але Галина засмутила Кирила, сказавши, що в неї вже є наречений, проте для юнака це не стало перешкодою. Одесит своїм гумором, чуйністю, добротою та готовністю завжди прийти на допомогу підкорив серце красуні.

Вони побралися, виростили дітей, внуків, правнуків. Але за десятки років почуття не змінилися. Донині Кирило присвячує коханій вірші та співає пісні, не жаліє ніжних слів. Разом подружжя долало всі труднощі та хвороби, адже у житті, на жаль, не тільки радість і щастя. Сьогодні у них на двох вісім інфарктів та клінічна смерть. Проте любов усе перемогла, бо кожен у час хвороби брав частинку болю на себе. Так і зуміли вижити. Сьогодні глава сім’ї врятований любов’ю дружини завжди в русі. Жодної хвилини спокою. У свої 83 він ще щодня бігає на стадіоні неподалік дому.

"Дуже багато залежить в родині від дружини. Вона має бути розумною, вірною, працьовитою і ніколи не докучати чоловікові, бо тільки ніжністю і любов’ю можна домогтися того, що коханий заради тебе й родини гори зверне", — ділиться таємницями сімейного довголіття бабця Галина. Її жіноча мудрість та працьовитість батька й дідуся й прикладом для двох синів, чотирьох внуків та двох правнуків.

Для них, а також для сусідів та знайомих Карабети — еталон сімейного життя. Внуки зізнаються, що жити у такій злагоді, як старенькі, їм не завжди вдається. Проте під час дрібних непорозумінь в родині вони завжди згадують приклад родичів. Де й тоді образливі слова та злість поділися. Одразу мир у родину приходить. Святкуючи 60-річчя спільного життя, біля святкового столу, в оточенні рідних і друзів, діамантові молодята загадують бажання, прожити разом ще не один рік. Вони впевнені: якщо Бог дав їм можливість знайти один одного, та стільки прожити, то ще й дозволить їм праправнуків побачити.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, "Експрес"
Обговорити на форумі