друкувати


Квартирних крадіжок побільшало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-09 05:07:25
З метою попередження скоєння правопорушень та злочинів у 2009 році працівниками Коломийського МВ УМВС спільно з працівниками УМВС в області було проведено оперативно-профілактичні операції "Мак-2009", "Ліки", "Батискаф", "Канал", "Побут", "Розшук", "Нагляд", "Мігрант" та інші, під час яких відпрацьовувались найбільш криміногенні населені пункти району.

Були перевірені кафе, бари, ресторани, місця проживання осіб, які перебувають на профілактичних обліках у Коломийському МВ УМВС, адміннаглядних, раніше судимих (в т. ч. ті, які формально підпадають під адміністративний нагляд міліції), наркоманів, хронічних алкоголіків, психічно хворих, що становлять суспільну небезпеку, неповнолітніх правопорушників. А також перевірялись умови зберігання вогнепальної зброї за місцем проживання їх власників.

Проведені заходи сприяли зниженню вчинення злочинів у громадських місцях на 15,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року (з 27 — до 23).

Дільничні інспектори міліції, спільно з сільськими, селищними головами, вживали заходів щодо попередження злочинних проявів стосовно одиноких перестарілих громадян, які потребують допомоги, щодо своєчасного виявлення та постановки на облік осіб, які ведуть антигромадський спосіб життя, вчиняють у сім’ї дебоші, сварки. Ці особи притягуються до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Дільничні інспектори міліції також систематично проводять перевірку осіб, звільнених з місць позбавлення волі та засуджених до мір покарання без ізоляції від суспільства. Вивчається спосіб їх життя, зв’язки з раніше судимими з метою попередження та недопущення вчинення злочинів, а також проводиться робота по їх соціальній адаптації.

Працівниками відділу міліції проведено низку заходів, передбачених Програмою боротьби з незаконною міграцією щодо недопущення проникнення на територію України осіб, які незаконно прибувають з інших держав, втратили право на подальше перебування в Україні, ухиляються від виїзду, мають кримінальні зв’язки. Проведено оперативно-профілактичні відпрацювання, під час яких виявлено та відправлено за межі України 18 нелегальних мігрантів, які проживали на території району, із них одного — в примусовому порядку.

Згідно із Законом України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" проводилась робота по оновленню в населених пунктах району громадських формувань з охорони громадського порядку.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами протягом звітного періоду працівниками відділу розкрито 242 злочини загальнокримінальної спрямованості, вчинених на території району, із них 50 особливо тяжких і тяжких злочинів.

Зокрема, розкрито: одне навмисне вбивство; чотири факти нанесених тяжких тілесних ушкоджень; шість фактів пограбувань громадян; 47 крадіжок майна, в тому числі 12 крадіжок із квартир; шість фактів шахрайств.

Протягом звітного періоду зареєстровано 11 випадків ДТП, що на п’ять менше ніж за аналогічний період минулого року, в тому числі три ДТП зі смертельними наслідками (проти п’яти за 10 місяців 2008 року).

Важливим напрямом роботи міськвідділу є протидія незаконному обігу наркотиків. У сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів виявлено 15 злочинів, із них п’ять фактів збуту, два факти зберігання наркотиків, шість фактів вирощування наркотичних засобів.

По лінії захисту економіки від злочинних посягань протягом 10 місяців ц. р. виявлено 20 злочинів, із яких 8 — особливо тяжких і тяжких. Злочини виявлялись на пріоритетних напрямках: з використанням бюджетних коштів — чотири; у фінансово-кредитній сфері — п’ять; в сфері банківської діяльності —три; в агропромисловому комплексі — три; в лісовій промисловості — три; факти хабарництва —два.

Незважаючи на певні позитивні результати в роботі по забезпеченню правопорядку в районі, криміногенна обстановка залишається складною. Так, за 10 місяців спостерігається ріст злочинності на території району в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 2,6% (з 207 злочинів — до 233).

На 16,1% збільшилась кількість крадіжок, з них на 66,7% — квартирних (з 12 — до 20), на 40 — фактів пограбувань (з 5 — до 7), на 24,3 — кількість хуліганських проявів (з 28 — до 37), на 33,3 — кількість фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень (з 3 — до 4), на 57,1% — фактів нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень (з 7 — до 12).

Із доповіді начальника міськвідділу міліції Володимира Сміха на колегії райдержадміністрації.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі