друкувати


А як у них? Коханка поскаржилася до суду...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-09 05:03:43
В Австралії коханка відсудила компенсацію за роман з одруженим чоловіком. І тепер ловелас, який 20 років обіцяв їй покинути дружину та оженитися з нею, за вироком суду мусить виплатити "за моральні збитки" понад сто тисяч доларів.

Це перше рішення, яке суд виніс відповідно до нового сімейного кодексу. Схвалений ще у березні, він регулює відносини власності у шлюбі й поширюється не лише на офіційно зареєстровані подружжя, але й на стосунки з коханцями, коханками та одностатевими партнерами. Де-факто люди, що перебувають у близьких стосунках, дістають майже такі самі права, як і законні чоловік чи дружина.

Перший "постраждалий" від нового закону — бізнесмен із Мельбурна. Коханка поскаржилась до суду, що змарнувала на стосунки з цим чоловіком найкращі роки свого життя. На цій підставі вона вважала, що заслуговує винагороди.

"Він завжди казав, що піклуватиметься про мене, а потім кинув. Я ж усі ці роки була цілковито йому віддана. За весь час стосунків він поводився як джентльмен, за винятком останніх місяців. Тепер він знову стане джентльменом", — заявила позивачка.

За її словами, впродовж двох десятиліть вона була йому не тільки коханкою, але й "моральною та емоційною опорою". Гроші, які вона відсудила, дозволять їй убезпечити фінансову стабільність на кілька років.

Адвокат позивачки зі свого боку відзначив, що зв’язок підзахисної з відповідачем тривав довше, аніж багато звичайних шлюбів. Пара мандрувала по світу і проводила багато часу разом.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі