друкувати


Лише конституційна реформа дозволить подолати затяжну парламентську кризу в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-08 03:28:59
Президент України Віктор Ющенко наголошує, що лише оновлена Конституція дозволить подолати парламентську кризу в нашій державі. Про це він заявив на ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Сьогодні ми маємо затяжну парламентську кризу, яка побудована на інтригах", - сказав В. Ющенко . - "… Ми всі добре розуміємо, що у Верховній Раді нема депутатської більшості". Власне подолати цю колізію, на думку Глави держави, може лише вдосконалення Конституції, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

"Маємо більшість, яка за 2009 рік буде нести політичну відповідальність - що це їхній курс, чи ми матимемо ситуацію, яка є на сьогодні - жоден закон по суті у Верховній Раді провести не можна", - сказав Президент.

"Ми сьогодні маємо, очевидно, парламентську кризу. Конституційну кризу, яку можна вирішувати тільки одним способом – зміна до самої Конституції і зміна до законів конституційного характеру, в тому числі і виборчого закону", - переконаний В.Ющенко.

Він окремо нагадав, що пропозиції Президента до Основного закону країни базуються на 188-и зауваженнях, зроблених Венеціанською комісією. В. Ющенко також звернув увагу на той факт, що Конституційний Суд у своєму рішенні повністю або частково врахував більшість пропозицій Президента.

Глава держави, крім того, повідомив про намір на цьому тижні внести на розгляд парламенту закони про зміну системи виборів до місцевих органів влади і до Верховної Ради України.

Обговорити на форумі