друкувати


Адамович за соборність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-05 02:11:50
В Івано-Франківську презентовано монографію кандидата історичних наук, доцента кафедри теорії та історії держави і права Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Сергія Адамовича "Соборність та регіональний розвиток у суспільно-політичному житті незалежної України".

Автор намагається визначити і проаналізувати основні дестабілізаційні чинники, що ускладнювали процес консолідації українського суспільства та шляхи об’єднання країни, досліджує світовий досвід та спроби реформування адміністративно-територіального устрою України у 1990-2008 роках, роль у цьому різних політичних партій. Окремо проаналізовано особливості суспільно-політичного життя та розвитку регіонів Півдня, Сходу, Заходу України. Джерельну базу досліджень склали неопубліковані документи Центрального державного архіву громадських об’єднань України, зокрема аналітична інформація, яку до 1991 року отримував ЦК Компартії, а також архіви СБУ та областей, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Сергій Адамович вважає небезпечними для єдності країни регіональні розбіжності і викладає своє бачення їх усунення: від реальних повноважень органів місцевого самоврядування до формування об’єднавчої історичної пам’яті і до зміцнення економічних зв’язків між регіонами та розвитку туризму.

Обговорити на форумі