друкувати


Прикарпаття: Офіцер, який зробив неможливе

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-05 11:53:27
6 грудня, в День Збройних Сил України голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук нагородить начальника 108-ї авіаційної комендатури (військовий аеродром Коломия) підполковника Миколу Козачука однією з найвищих відзнак губернатора – медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям". Потрібно зазначити, що це чи не перша висока відзнака голови ОДА, якою нагороджується командир військової частини, яка дислокується в Івано-Франківській області.

Свою нагороду Микола Козачук здобув цілком заслужено. За те, що створив майже неможливе – спочатку не підкорився тиску з боку декотрих вищих керівників і не дав знищити військовий аеродром "Коломия", який потім повернув у стрій.

Свою службу Микола Миколайович починав на далекому сході, однак у 1992 році, покинувши вже обжиті місця, добровільно повернувся продовжувати свою службу на Україну. У 2008 році, коли постала вимога відремонтувати ввірений йому аеродром, він разом з особовим складом частини зумів повністю відремонтувати злітну смугу, якою не користувались уже шість років. Тепер на неї можуть сідати всі типи літаків та гелікоптерів, які є на озброєнні у Збройних Силах України. Крім цього, у разі потреби аеродром може прийняти і більшість пасажирських лайнерів, що літають небом України.

Варто сказати, що всі споруди та засоби аеродромної обслуги військовослужбовці відновили в умовах більш ніж обмеженого фінансування. Їм виділили тільки 20 тисяч (!) гривень. Своє право на життя відновлений аеродром красномовно довів, коли в цьому році він взяв участь у багатоцільових повітряних навчаннях і прийняв та обслужив ланку штурмовиків з іншого військово-повітряного з’єднання.

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний Інформаційний центр МO України
Обговорити на форумі