друкувати


В.Цибулько: Реприватизації після виборів не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-04 03:15:11
Потрібно не реприватизовувати підприємства, а проводити ревізію використання державних часток майна, відзначає політолог Володимир Цибулько.

"Уряд має всі можливості для проведення ревізії використання державних часток майна і найважливіше, для проведення перевірки надходжень від використання державних часток майна", - підкреслює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Він зауважує, що хоча "Укрнафта" і "Укртатнафта" контролюються бізнесменом Ігорем Коломойським, там є і суттєва державна частка для формування порядку денного на цих підприємствах. І в більшості інших державних структур така ж ситуація.

Тому, за словами експерта, уряд може вже сьогодні продемонструвати своє уміння оперувати державними частками в корпоративних активах, а також забезпечити прозору і чітку звітність. "Досі такої звітності немає. Тому дуже багато державних активів, які перебувають в управління приватними корпораціями, просто не приносять державі необхідних дивідендів", - говорить він.

Для того, щоб вирішувати ці питання, на переконання Цибулька, посада президента прем’єру не потрібна. "Якщо ж Тимошенко прийде до влади навряд чи буде реприватизація", - додає він.

Обговорити на форумі