друкувати


Ігровий маніпулятор Blobo - конкурент Nintendo Wii

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 05:21:46
Популярність Nintendo Wii показала, що користувачі готові відмовитися від звичних мишки і клавіатури на користь пристроїв, які вимагають активних рухів. Фінська компанія Ball-It Oy підготувала до виходу на ринок новий комп'ютерний маніпулятор Blobo, що представляє собою невелику гумову кулю з інтегрованим магнітоіндуктівним датчиком і інтерфейсом Bluetooth. Сам датчик (MI sensor) був розроблений компанією Aichisteel і призначався спочатку для застосування в медичному обладнанні.

Маніпулятор розпізнає положення в просторі, завдяки чому його можна струшувати, імітувати кидок, і тим самим, наприклад, керувати процесом гри, запущеної на комп'ютері, мобільному телефоні, ігрової консолі і т.д. Маніпулятор виглядає досить надійним і, за рахунок своєї легкості і пружності, здатний витримати часті падіння на підлогу. Що закономірно, оскільки пристрою найбільше буде радіти дитяча ігрова аудиторія, повідомляє Новости технологий.



Blobo вже доступний у продажу у Фінляндії за ціною близько 55 євро. У комплекті з пристроєм йдуть 6 спортивних ігор для PC: баскетбол, біг, стрільба, стрибки з трампліну, стрибки в довжину і карате. Модифікацію для Macintosh планується випустити в грудні поточного року. Однак Ball-It не збирається обмежуватися тільки Фінляндією, найближчим часом планується почати освоєння європейського ринку.

Апаратні вимоги:
Windows XP SP2 або Windows Vista
Процесор 1,6 ГГц
512 МБ оперативної пам'яті
150 МБ місця на жорсткому диску
Bluetooth



Обговорити на форумі