друкувати


Де нам землевпорядників взяти?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 11:26:25
З 511 сільських, селищних, міських рад лише у 373-х у штатних розписах передбачені посади спеціалістів-землевпорядників. Фактично ж працює на сто менше. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України з 1 січня 2010 року у всіх сільрадах будуть такі посади.

На цьому тижні розпочалося навчання кандидатів на заміщення вакантних посад спеціалістів-землевпорядників сільських, селищних рад області, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

За словами начальника управління державної служби в Івано-Франківській та Чернівецькій областях Головдержслужби України Яреми Петріва, сформовані групи. Вирішені численні організаційні питання: від оплати таких курсів, проживання фахівців до спеціальних навчальних програм. До цього залучені різні служби: ОДА, управління Держкомзему в області, статистики, обласний центр зайнятості, Національний технічний університет нафти і газу, центр підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів промисловості.

Приміром, науковці університету мають навчальну програму, спеціалісти управління статистики розробили комп’ютерну програму ведення електронного обліку погосподарської книги, центр перекваліфікації надає приміщення і гуртожиток.

Обговорити на форумі