друкувати


Якості, які допоможуть знайти роботу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-02 05:48:54
Сьогодні від рівня відповідності вимогам роботодавця залежить посада та заробітна плата претендентів на вакансію. І якщо раніше здобувач вирішував, де він хоче працювати і за яку винагороду, то в даний час вибір за роботодавцем. Про це розповіла директор рекрутингової компанії "Форсаж" Олена Грищук.

"На сьогоднішній день ми не втомлюємося говорити, що поки що ситуацію на ринку праці диктує роботодавець. І це виправдано, у нього є така можливість, тому що кількість вакансій менше кількості претендентів ", — відзначає експерт. Тому, за її словами, роботодавець може собі дозволити вибирати той персонал, який він хотів би бачити у своїй компанії. Звертає увагу роботодавець, як правило, на такі показники:

1.Профессіональний досвід співробітника. Сьогодні перевага надається фахівцям з досвідом роботи 3-5 років. "Якщо до кризи спостерігалася ситуація, коли наймали молодих потенційних співробітників і готові були їх навчати, то зараз ситуація змінилася, і роботодавці прагнуть взяти на роботу професіоналів, які мають досвід в потрібній сфері та на аналогічній позиції", — уточнює рекрутер. При цьому досвід повинен бути успішним, і кандидат повинен це довести або шляхом рекомендацій, або за допомогою своїх проектів, представлених на суд роботодавця.

2.Мотівація співробітника і ступінь його лояльності до майбутньому роботодавцю. "Якщо говорити про мотивацію, то тут здобувачам варто стримати свої зарплатні очікування і амбіції, наближаючи їх до середньоринкового рівня. Крім того, роботодавець часто обирає таку людину, яка пропрацює в компанії тривалий час, і незабаром не виникне потреби в пошуку нового співробітника ", — впевнена директор агентства. Тому роботодавці серйозно дивляться на те, чи часто міняв кандидат місце роботи.

3.Особистісні характеристики і якості співробітника. Дуже важливо, щоб між керівником, які приймають рішення про наймання, і кандидатом був емоційний контакт, симпатія, приязнь. Якщо говорити про якості, які на сьогоднішній день цінуються роботодавцями, — це серйозне ставлення до роботи, позитивна установка, орієнтованість на результат, чіткість, оперативність, динаміка і, звичайно ж, готовність працювати самостійно без тотального контролю. "Дуже багато роботодавців чекають ініціативи від своїх співробітників", — підсумувала експерт, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі