друкувати


Робот-домогосподиня (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-02 03:31:56
Вчені з Фраунгоферського Інституту Машинобудування та Автоматизації (Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA) розташованого в Штутгарті (Німеччина) створили прототип домашнього робота Care-O-bot 3. Він являє собою нове покоління сервісних роботів, які коли-небудь візьмуть на себе всю саму тяжку і рутинну роботу по дому.

Домашній помічник виглядає досить переконливо, так його ріст дорівнює 1,45 метра. А якщо взяти до уваги його хваткі й довгі руки, у яких, між іншим, 7 ступенів свободи, то й зовсім жахливо. Але всі побоювання безпричинні: Care-O-bot 3 обладнаний сенсорами, кольоровими камерами стереоскопічного зору, лазерними сканерами і 3-D, повідомляє Новости технологий.

Рухається робот на круговій платформі з чотирма окремо регульованими обертовими колесами. На кожній руці - по три пальці, ними робот захоплює пляшки, чашки та інші предмети, а так само включає кухонну техніку. Датчики сили захоплення не дозволяють йому стискати предмет занадто сильно.

У Care-O-bot 3 є вмонтований піднос для перенесення речей, з вбудованим сенсорним екраном LucidTouch-Profile Feb-08, завдяки якому можна управляти роботом. Але він також розпізнає голосові команди і розуміє жести.

У базі даних робота зберігаються тривимірні зображення багатьох предметів. До них можна додавати нові зображення: досить помістити незнайомий предмет в руку робота, щоб він зміг вивчити і запам'ятати його.



Обговорити на форумі