друкувати


Скільки отримує бідний німець

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-01 05:26:57
Межа бідності в Німеччині починається з 913 євро на місяць. За цією межею зараз живе 14 мільйонів жителів країни. Майже кожному сьомому жителю Німеччині загрожує бідність. До такого висновку прийшли експерти Федерального статистичного відомства.

За їх підрахунками, межа бідності в ФРН починається з 913 євро на місяць. Кількість людей, які підпадають під цю кордон, складає 15% населення. Це 14 мільйонів жителів Німеччини. А якщо не враховувати послуги соціального характеру, які надаються державою та громадськими організаціями, то ця цифра може досягти навіть 24%, стверджують експерти.

Цифри, оприлюднені Федеральним статистичним відомством, викликали велике занепокоєння у соціальному об’єднанні VDK. "У Німеччині в 2006-2007 роках бідність зміцнилася на високому рівні — це 15% населення. І це ще до початку світової фінансово-економічної кризи в 2008-му", — говорить президент об’єднання Ульріке Машер.

Особливе занепокоєння викликають темпи зростання бідних серед одиноких батьків — кількість таких виросли до 36%. За словами Машера: "Цим матерям та батькам у даний час, як ніколи, потрібні наша підтримка і допомога. Особливо в плані помітного підвищення виплат на їх дітей".

Ще однією групою з високим ступенем ризику опинитися за межею бідності є безробітні. Серед них квота тих, хто живе за цією межею, зросла з 51 до 56%. І навіть серед працевлаштованих є сім відсотків таких, кому загрожує бідність. огляду на актуальний фінансово-економічна криза ситуація з бідністю в Німеччині далі буде тільки погіршуватися, прогнозує Машер. Вона виступає проти розширення сектора невисоких зарплат.

Президент соціального об’єднання застерігає також щодо погіршення фінансового становища пенсіонерів. "Нам потрібні пристойні зарплати, — каже Машер. — Сектор невисоких заробітків не можна далі розширювати. Навпаки, нам потрібні пенсії, які захищені від бідності і на які можна прожити", — зауважує президент соціального об’єднання VDK, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі