друкувати


СБУ назвала імена організаторів Голодомору

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-27 03:13:30
Кримінальна справа по факту Голодомору 1932-1933 років може бути передана до суду вже до кінця року. Досудове слідство вийшло на організаторів цього злочину, які займали керівні посади в українській більшовицькій партії.

СБУ готова передавати справу по Голодомору до суду. Обвинувачені - секретар ЦК КП(б)У Станіслав Косіор, керівник Харківщини Павло Постишев та нарком Влас Чубар

Прізвища цих трьох людей напередодні ввечері оприлюднив керівник СБУ Валентин Наливайченко.

"Станом на сьогодні можемо назвати ці прізвища, оскільки слідчий дозволив це зробити. Це (Станіслав) Косіор, який був секретарем ЦК КП(б)У, це (Павло) Постишев, якого Сталін і Молотов направили в січні 1933 року в Україну в Харківську область і він керував в Харківській області, доводячи злочин до логічного завершення. Третій посадовець - це (Влас) Чубар, який тоді також входив до складу народних комісарів України", - заявив Наливайченко.

"Сьогодні ми точно маємо за національним законодавством довести вину в суді цих людей на підставі доказів та зібраних свідчень", - наголосив він.

"Після цього, я переконаний, ці злочинці, які вчинили злочини проти людства, вони мають бути засуджені і позбавлені будь-яких привілеїв", - додав Наливайченко.

Глава СБУ зазначив, що це справа не політична, а кримінальна. Він пообіцяв, що усі зібрані матеріали будуть опубліковані. Крім того, Наливайченко заявив, що в Україні може бути застосований прецедент, коли злочин проти людяності не має терміну давності. Як відомо, чинне українське законодавство не дозволяє виносити вирок щодо померлої людини, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі