друкувати


Епідемія свинячого грипу принесе фармацевтам 7 мільярдів доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-26 04:21:15
У 2009 році прибутки фармацевтичної галузі в світі завдяки епідемії свинячого грипу можуть зрости до 7 мільярдів доларів. Завдяки свинячому грипу фармацевти можуть за прибутками наблизитися до торговців зброєю та працівників секс-індустрії.

Такого висновку дійшли журналісти данського видання Information. Нагадаємо, вони також з'ясували, що пандемія грипу A/H1N1 може виявитися найграндіознішою корупційною схемою сучасності.

Журналісти, зокрема, з'ясували, що багато експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я мають зв'язки з провідними фармацевтичними компаніями світу та приховано отримують від них гроші.

Зокрема, зараз заводи з виробництва вакцин проти свинячого грипу працюють у чотири зміни та не справляються з потоком замовлень.

А паніку навколо вірусу A/H1N1 спричинила грандіозна піар-кампанія, яку організували експерти ВООЗ. Також журналісти, нагадаємо, з'ясували, що пандемія свинячого грипу була оголошена під тиском радників організації, на чолі з голландським доктором Альбертом Остенхаусом. Причому в своїх рекомендаціях організація майже не згадувала звичайні засоби гігієни, а говорила тільки про продукцію провідних фармацевтичних компаній.

Внаслідок паніки фармацевтична галузь заробить 7 мільярдів доларів і за прибутковістю посяде третє місце в світі після торговців зброєю та секс-індустрії, дійшли висновку журналісти.

Зараз жертвами свинячого грипу в світі стали 6 тисяч людей, в той час як від звичайного сезонного захворювання помирають до півмільйона.

Нагадаємо, в Україні під час цьогорічної епідемії грипу померли близько 400 людей. В той же час, жертвами вірусу A/H1N1 офіційно визнано 17 людей, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі