друкувати


В сім'ї не повинно бути місця насиллю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-26 01:38:42
На засіданні Міжвідомчої ради ОДА з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, що відбулося в середу, 25 листопада, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гладія, особливу увагу акцентовано на організації спільної роботи щодо здійснення заходів з попередження насильства в сім’ях на місцях.

В роботі засідання взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, начальники відділів (управлінь) у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, директори районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники правоохоронних органів, прокуратури області, повідомляє управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА.

Було розглянуто організацію роботи щодо виконання спільного наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України від 07.09.2009 р. №3131/386 "Про затвердження Інструкції щодо порядку взаємодії управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї"; хід виконання спільного наказу Мінсім’ямолодьспорту, МОЗ, МОН, Мінпраці, Мінтранспорту, МВСУ, Держдепартаменту з питань виконання покарань від 14.06.2006 р. №1983/388/452/221/556/596/106 "Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах", розпорядження голови облдержадміністрації від 02.10.2006 р. №567 "Про порядок взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах"; хід виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2006 р. №1834 "Про затвердження Державної програми з утвердження гендерної рівності в українському суспільстві на період до 2010 року" та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13.07.2007 р. №393 "Про обласну програму з утвердження гендерної рівності в суспільстві на 2007-2010 роки".

Під час розгляду питань дано доручення провести відповідні засідання Міжвідомчих рад у районах і містах області та забезпечити спільне виконання порушених проблем.

З кожного розглянутого питання прийняті відповідні рішення, які будуть надіслані для виконання райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення.

Обговорити на форумі