друкувати


Чи може безробітний, будучи на обліку в центрі зайнятості, виїжджати за кордон?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-26 01:23:48
Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" ст.36 п.2 застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні, зобов'язані своєчасно подавати відомості про обставини, які впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг, зокрема підбір роботи.

Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 №219 п.10 громадяни, зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і безробітні зобов'язані виконувати всі рекомендації працівників центру зайнятості та відвідувати його у встановлений термін.

Підбір роботи для осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості, здійснюється щодня. Вашa відсутність в країні у період перебування на обліку буде вважатися не сприянням працевлаштуванню, повідомляє job.ukr.net.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до Порядку надання відомостей щодо осіб, які в період одержання допомоги по безробіттю перетинали державний кордон України або перебували за межами України з 17.06.2009 року №600, проводиться звірка даних з прикордонною службою про зареєстрованих у службі зайнятості громадян, які перетинають державний кордон.

Обговорити на форумі