друкувати


Податки до бюджету доведеться платити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-25 11:31:04
Під пильним контролем податківців Івано-Франківщини знаходяться великі підприємства з валовими доходами більше 100,0 млн грн, які декларують податкові зобов’язання з податку на додану вартість на рівні податкового кредиту, валові доходи - на рівні валових витрат, мають нетиповий експорт та інше.

Так, за результатами перевірки ТОВ "Н", податковими ревізорами донараховано податків разом із штрафними санкціями в сумі 1,7 млн грн, повідомляє управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Івано-Франківській області.

Під час перевірки встановлено, що товариство двічі включило до складу валових витрат одну і ту ж суму за виконані будівельно-монтажні роботи та перераховані за них кошти в розмірі 2 млн грн, та ще мільйон гривень за страхування цих робіт. Крім цього, завищили на 9 млн грн амортизаційні відрахування, невірно застосувавши норми амортизації, чим порушили пп. 8.6.1 п.8.6 ст.8 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств". Таким чином товариство "Н" занизило сплату податку на прибуток до бюджету.

Матеріали перевірки щодо порушення податкового законодавства згаданого товариства передано до управління податкової міліції.

Обговорити на форумі