друкувати


Юні долиняни полонили Королівство Нідерланди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-24 12:55:28
Недавно повернулися з поїздки в Королівство Нідерланди п’ятеро талановитих дітей з Долини — учнів Долинської дитячої школи естетичного виховання. Запросив юних музикантів до Голландії Брам Босгард — президент хору ім. Миколи Лисенка, чудового колективу, який складається з етнічних голландців і виконує українську музику. Його заснував наш славний земляк, співак, доктор музикології, засновник відомого у світі Візантійського хору Мирослав Антонович.

Торік, виступаючи в Долині, учасники хору завітали до нашого закладу і були приємно вражені невеличким концертом з участю наших юних обдарувань. Відтак юних музикантів запросили до Голландії. Цей візит став можливим завдяки старанням міського голови Долини Володимира Гаразда, відомого бандуриста, співака, що нині проживає у Великобританії, Володимира Луціва, а також ірини Горванко — випускниці музично-педагогічного факультету Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника, диригентові хору ім. Микола Лисенка.

Долиняни виступили з концертом в одному з храмів Утрехта спільно з хором ім. Миколи Лисенка. Представник посольства України в Нідерландах Андрій Пасічник, що був присутній на концерті, щиро привітав долинську делегацію та висловив захоплення талантом наших юних музикантів. У виконанні Олени Майбороди (скрипка) звучала "Мелодія" Мирослава Скорика; духовний твір "Під милість твою..." Ігоря Соневицького виконали Марія Гуляк та Святослав Винник. із захопленням сприйняла публіка виступи Дмитра Керницького (кларнет) і ірини Гаразд (фортепіано). Звучали бандура, гітара, а завершували виступ дітей "Бойківські мелодії" в ансамблевому виконанні та голландська народна пісня, яку учні підготували спеціально для цієї поїздки і яку підхопила вся зала.

...Юні долиняни побували на могилі Мирослава Антоновича — людини, котра здійснила мистецький подвиг, зумівши закохати в українську пісню небайдужих щирих людей у далекій і водночас близькій нам Голландії, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі