друкувати


ДПА: Виконання по місцевому бюджету на 104,8%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-24 12:27:40
Підбити підсумки 10 місяців 2009 р. та спланувати пріоритети в роботі на поточний місяць 19 листопада на розширеній нараді зустрілися податківці області. Нарада відбулося за участі заступників голови та начальників усіх податкових інспекцій у районах та містах. Кожен з них мав змогу доповісти про виконану роботу та окреслити свої плани щодо виконання бюджетних призначень на поточний рік.

"Основні вимоги і завдання, що ставить сьогодення перед податковою службою, - це позитивна динаміка надходжень до бюджетів всіх рівнів, в т. ч. й до місцевого. Тому нині, в такий скрутний для держави час, ми з вами мусимо мобілізувати усі свої сили, знання на досягнення цієї цілі. Ми повинні працювати творчо, виходячи на якісно нові показники в роботі. Нині ми одна з не багатьох областей, які мають виконання по місцевому бюджету на 104,8 відс. Це, звичайно, втішний показник роботи. Але ми знаємо і свої проблеми, які існують в регіоні, і які вимагають від нас негайного вирішення", - зазначив на розширеній виробничій нараді голова ДПА в Івано-Франківській області Володимир Попович.

Зокрема, на нараді йшлося й про реалізацію нової регіональної програми, зініційованої ДПА в області, "Карпатська зима", яка дасть змогу знайти податківцям додаткові резерви наповнення місцевої скарбниці. Тобто буде сформовано перелік потенційних платників податків, які в ході провадження своєї діяльності можуть надавати послуги по організації дозвілля туристів, в сфері громадського харчування, виробництва продуктів харчування, готельного бізнесу та зеленого туризму, будуть відпрацьовані усі можливі схеми ухилення від оподаткування у сфері туристичного бізнесу. Це забезпечить не лише додаткові кошти для держбюджету, а й рівні умови ведення бізнесу в правовому полі для всіх суб’єктів господарювання.

Виконання цієї програми значно полегшить формування податкових паспортів населених пунктів області, які уже станом 1 січня 2010 р. будуть остаточно завершені. Адже інвентаризація усіх суб’єктів господарювання та основні показники соціально-економічного розвитку, що будуть там відображені, дозволять знайти нові можливості наповнення бюджету.

Особливої уваги з боку податкових органів, вимагають і адміністрування таких двох платежів як ПДВ та податок на прибуток. Вони - основа загального фонду держбюджету. Адже, на жаль ще залишилася певна категорія платників податків, так званих "хронічних" мінімізаторів, які постійно намагаються ухилятися від сплати податків.

Лише пильний контроль, чітко сформульовані та скоординовані дії податкового інспектора, на думку головного податківця краю, дадуть змогу вивести "тіньові" кошти на світло: "Резерви для наповнення бюджету є, але потрібна копітка, напружена праця. Тобто завдання з наповнення бюджету на поточний рік нам з вами вдасться виконати лише за умови безперечної взаємодії між усіма підрозділами загалом та повної самовіддачі кожного податкового інспектора".

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі