друкувати


Росія не довіряє непослідовній Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-24 10:45:00
Навіть враховуючи те, що в окремих питаннях влада Росії зацікавлена саме в Тимошенко, в цілому довіри з боку Росії до українського прем’єра немає, відзначає політолог Володимир Цибулько.

На його переконання, якби Москва була більше зацікавлена в проходженні Тимошенко на посаду президента України, вона б більш обережно виявляла підтримку, розуміючи, що російська підтримка сприймається електоратом не завжди позитивно, особливо електоратом західноукраїнським, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"При цьому росіяни будуть стимулювати будь-яку силу, яка в тій чи іншій мірі девальвує нині діючого Президента. Сьогодні Тимошенко є основним конкурентом Ющенка, тому Росія її підтримує, але це не означає, що керівництво Росії буде підтримувати і політику Тимошенко", - підкреслює він.

Лідер Партії регіонів, на думку експерта, для Кремля більш звичний і прийнятний. Він зауважує, що на відміну від Тимошенко, позиція Януковича у стосунках з Росією завжди була послідовною. Хоча, за словами політолога, цю позицію не можна назвати кон’юнктурною, оскільки почасти вона шкодить кандидату Януковичу.

"Спроби копіювати деякі російські політичні прийоми чи політичні схеми не завжди йдуть йому на користь. Але він лишається джентльменом в стосунках, або просто не в стані оцінити антипродуктивність проросійських маневрів", - аналізує Цибулько.

Обговорити на форумі